Finnes det noe slikt som nattost?

Nei det gjør vel ikke det? Bortsett fra Brie Noir da. Den er naturlig nok fransk som Brie skal være. Den er til og med fra rette området som slettes ikke all Brie er, som imidlertid utgir seg for å være Brie. Men den spises ikke om natten. Da sover franskmenn. I motsetning til spanjolene som gjerne fester.

Tror ikke det er så mange andre enn franskmenn som spiser Brie Noir. Ikke så mange eksemplarene som drar så langt. Men noen finnes nok. Nå har ikke Brie Noir noe med natten å gjøre utover at natten, med noen få tidsbegrensede unntak, er svart den også. Derav uttrykket svarte natta.

Neida, Brie Noir spises om morgenen. Til frokost. Dyppet i kaffen. Gjerne Café au lait. Får i hvert fall håpe det. Litt av en frokost. For så vidt en grei avveksling fra det normale. Dårlig svart fransk kaffe, croissant (croissanten er nok det beste her) og en røyk. Gauloises. Såpass må det være tenker vel franskmennene. Tøff start på dagen tenker jeg. Ikke mye av den norske solskinnsfrokosten med juice og te og brødskiver og brunost og tran. Leverpostei også. Glass melk. Prektig. Dagens viktigste måltid.

Nå er det vel imidlertid slik at franskmenn lever lenger enn nordmenn? Er det ikke det? Er det noe med effekten av dårlig svart kaffe, croissant og Gauloises vi ikke vet om? Eller er det de med Brie Noir dyppet i Café au lait som drar opp? Det sies ingen ting om Gauloises i den sammenhengen. Tenker den lurer i bakgrunnen.

Kanskje er ikke frokosten så viktig likevel? Kan jo alltids være noe med hva vi tyller i oss resten av dagen. Vi spiser nok uansett for lite god ost her oppe. For ost er vel definert inn i det franske paradokset synes jeg å huske å ha lest. Spesielt om den er blå. Det kan natten også være. Blå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.