Fikensyltetøy

Fikensyltetøy hører julen til og mange leter etter oppskrifter ser jeg. Derfor tenkte jeg å repetere litt med to enkle oppskrifter; en med fersk fiken og en med tørket fiken. Felles for begge er at de passer veldig godt til ost, de fleste typer faktisk. Så her er det bare å hive seg rundt så har du fantastisk fikensyltetøy til jul. Og glem for all del ikke ostene.

Lettvint fikensyltetøy

Dette trenger du:

SONY DSC
1 kg modne fiken, finhakket
500g sukker
1 vaniljestang, delt og frøene fjernet
1 hel stang kanel
Saften og skallet av en sitron

..og slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. La stå over natten i romtemperatur. Hell over i en tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. La det småkoke videre på svak varme i ca. 45 minutter eller til syltetøyet er tykt. Ta ut vaniljestangen, kanelstangen og sitronskallet. La det hele kjøle litt ned før du heller det over i steriliserte glass. Fyll helt opp, sett på lokket og snu på hodet og la stå slik til syltetøyet har koldnet.

Fikensyltetøy med Pære

Dette trenger du:

Fikenmarmelade
1 pk tørket fiken ca 250 g
2½ dl vann
300 g sukker
100 g moden pære, skrellet og kuttet i terninger. Kjernehuset fjernes.
½ flaske flytende Certo e.l.

…og slik gjør du det:

Løs fikenene fra hverandre og kutt i terninger. Pass på å fjerne det harde i midten, inkludert den lille stilkenden som oftest sitter på.
Hell over i en bolle og tilsett vannet. La hvile i et døgns tid, gjerne på et kjølig sted.
Deretter tilsett pærebitene og mos til fin masse med en stavmikser. Hell over i en tykkbunnet kjele og bland med sukker og la det koke opp. Rør rundt så du er sikker på at alt sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett Certo, bland godt.

Hell over i glass. Pass på at de blir helt fulle. Snu glassene på hodet og la kjøle ned. (Fordel om du skrur på lokket først).

Og passende syltetøyglass finner du i hvert fall hos Clas Ohlson.

Pin It

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.