Fetetirsdag; eller pancake day!

I går var det blåmandag og i dag er det fetetirsdag. I min tid i England lærte jeg at dette var Pancake day, og stekt i smør og med bacon til blir det jo noen fete kalorier av det. Men mest av alt var det en kjærkommen anledning til en tirsdagsfest. Til dette drakk vi god tørr engelsk cider, det var nemlig tradisjonen. Strongbow, Woodpecker eller noe slikt. Den var i hvert fall god den gang.

Dette har jeg så tatt med hjem, ikke nødvendigvis slik å forstå at hver fetetirsdag så har vi pannekaker til middag, for det har vi ikke. Men i dag tenkte jeg det var en fin dag for det.

Nå er det ikke slik i denne familien at vi er veldig prektige og står i timesvis og lager røre og steker pannekaker til den store gullmedalje. Vi er rett nok glad i å lage mat, men akkurat pannekaker kjøper vi ferdiglaget, bare til å varme opp. Litt prinsippielt så har vi ikke mikrobølgeovn, det stikker ikke så veldig dypt, men det betyr at vi må varme opp i stekeovnen. Det tar litt tid, men vi kan gjøre andre ting mens vi venter. Som å steke bacon.

Så var det lettere sagt enn gjort å få ferdigstekte pannekaker. Jeg var innom Obs! på Lillestrøm. Jeg var på Lillestrøm i et annet ærend og trengte en håndsag. Slikt får jeg på Obs!. Likevel der, kunne jeg handle de få dagligvarene jeg ellers trengte, deriblant pannekaker. Det hadde de ikke. Jeg passerer en lite lokal og hyggelig Rema i nabolaget der vi bor; de hadde heller ikke.

Da tenkte jeg at nå er vi litt ut i februar og alle kjedene hadde sortimentsgjennomgang per 1. februar. Produkter ut og produkter inn. Dette så ikke lovende ut. Jeg hadde et par muligheter igjen, og jeg fikk det jeg lette etter. På Kiwi. Fra Åmli. Disse pannekakene har visst også en historie, om enn ikke så positiv, men en historie, uten at jeg er på innsiden av den. Men mat med historie er flott.

Spiste vi pannekaker? Ja, med bacon og blåbærsyltetøy. Drakk vi cider? Nei, selv om jeg har en flaske musserende eplecider liggende i kjøleskapet, fra Egge gård i Lier for øvrig. Ganske god den. Den skal få hvile over denne dagen i hvert fall.

Du har fremdeles muligheten til å «feire» dagen med pannekaker.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.