Feta på boks

Feta på boks. I dag skal jeg skryte litt av Rema. Vi bruker en del «Fetaost» altså denne Apetina som vi får i alle butikker enten naturell eller på glass. Det er vel Arla som lager den og den er av kumelk, ofte i olje med diverse krydderier. For så vidt fin å bruke i salater.

I dag kom jeg over en høy boks i ostehylla hos Rema.

Gresk Feta på boks.
Gresk Feta på boks. Gresk skrift blant annet og av det forsto jeg at dette var gresk Fetaost. Til en forandring. Ett og et halvt kilo veide denne boksen, men knapt halvparten var selvsagt saltvann som osten lå i. Det sto på boksen så det var knapt en overraskelse. Det var bare en slik glede å stå overfor en boks med Fetaost laget av en blanding av geite- og sauemelk så jeg kjøpte den selvsagt. Vet ikke om 135 kroner for 800 g fetaost fra Hellas er dyrt eller billig, det spiller slik sett ingen rolle. Dette representerte uansett en positiv endring.

Nå er det veldig mange år siden jeg sist var i Hellas så jeg husker ikke helt hvordan Feta smakte der, men jeg synes dette var godt nytt i forhold til den fetaosten som har vært vanlig her i huset hittil.

Nå må det sies at Feta ikke er innefor denne bloggens sfære så jeg er ikke så veldig opptatt av hva som kommer i hus, men blir vel litt det heretter. Nå skal det sies at jeg har ikke noen tro på at dette ikke er en komersiell ost, for det antar jeg så absolutt at den er. Men den er laget av saue og geitemelk og det synes jeg er utrolig positivt. Hvordan forholdet mellom de to melkesortene er vet jeg ikke, husker jeg ikke helt feil så skal Fetaost helst være av sauemelk men at det er lov å bruke melk fra både sau og geit.

Ja, ja så kan det hende at det nå strøymer på med kommentarer om det det går an å få ekte Feta både her og der. Det er flott, det er ikke innefor primærområdet mitt og da er jeg heller ikke på utkikk etter det.

Så vil du ha en annerledes mer ekte Fetaost neste gang så har i hvert fall Rema det i hylla, og kanskje mange andre butikker også. Og godt er i så fall det.

Denne osten ligger bare i saltvann. Den er da naturlig nok saltere enn den Fetaosten de fleste av oss omgir oss med til daglig. Den har også en renere fyldigere smak, er litt tørrere og fastere. Det er ikke noe fjøs her i tilfelle du var redd for det. Den er bare bedre en Apetina. Og sikkert mer ekte. Slik er det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.