Myke

Snøtind

Hvitmuggost av økologisk og rå kumelk. Fra Derinngarden på Nordmøre. Kritthvitt mugglag, og flott blekgul ost innenfor. Veldig mild i smaken, en ost alle liker, både store og små.
Å drikke til: En mild og fruktig rødvin. Hvitvin vil også gå bra, det samme med en ikke alt for komplisert Champagne.

Kristines myke

En hvitmuggost, camembertlignende kaller de den selv. Fra Hitra gårdsmat. Litt tynnere en tradisjonell Camembert. Myk fin gulaktig ostemasse. Upasteurisert kumelk. Rund i smaken, men sparker litt mer fra om du lar den ligge en stund, det vil si et par tre måneder. En ost som er lett å like.
Å drikke til: En ukomplisert Champagne. En lett rødvin à la Beaujolais eller en hvit kommuneburgunder.

Rosalita

En rå og økologisk kumelskost ystet av melk fra Jerseykyr og Sidet Trønderfe; to raser som gir god og fettrik melk. Fra Tjamsland ysteri i Agder. Er vel det som kan kalles en syrnet kremost som modnes en til fire uker og jeg anbefaler å vente lengst mulig. Jeg synes det er lite å hente smaksmessig når den er helt fersk, ut over en viss syrlighet, men når osten får en 15+ dager er et en helt annen historie, da får den fylde og rikhet.

Åskeladd

En myk og forholdsvis fersk ost av rå, økologisk kumelk fra Grindal ysteri. Osten er dekket med aske, men under asken åpenbarer det seg en myk og mild ost. Kan slik sett minne i stil om Rosalita over. Kremet konsistens. Som fersk så har den fin, syrlig smak som rundes av etter noen ukers modning. Har duft av melk og skogsbunn. En mild og fin kremost.