En sommer er over..

..men minnene om den består! Er ikke det en gammel norsk slæger? Jeg sitter her på morgenkvisten for meg selv og det tikker inn en meldig på mobilen via Facebook. «Bare tre ganger igjen min venn». Det er min venn Bo som er i ferd med å avslutte ystesesongen på Aurenes gardsysteri. Om en uke er det Knuden-slutt for i år. Vemodig, tja sikkert. Men det er slik med naturens gang. Nå hadde vi en lang hyggelig chat som jeg på ingen måte skal kjede deg med her.

Knudenost
Knudenost
Imidlertid er det vel slik at straks noe er slutt, og gjerne litt før, så begynner vi å tenke på neste steg. Slik er vi skrudd sammen mange av oss.

Lørdagsmorgen

Det ble en stille men aktiv og hyggelig morgen, foruten samtalen med Bo, så fikk jeg meldig om at en Twitterfølger i Uppsala skal ha nybakt brød, Manchego og kvedemarmelade til frokost, mens @linnkvitter som bl.a. er matblogger snart skal på markedet i Brussel. Det kan du lese om her. Det er noe med samtaler hva enn slags form de måtte komme i.

Sesongenes gang

Men i mitt hode er det altså slik at en lys og frisk ost som Chèvre hører våren og den lys årstiden til.

 (Foto: Gunnar Bløndal)
(Foto: Gunnar Bløndal)
Derfor har også naturen gitt oss en Chèvresesong fra februar/mars og til litt ut i oktober. Nå når høstmørket faller på har geitene andre opgaver. Det er ikke bare sesongers gang, det er også slekters gang. Det må være slik. Så fra litt lenger ut i oktober er det mer rustikke oster som rår. Oster som kan smeltes i en fondu, oster som kan lunes og spises med skje. Med litt rundere viner til og ikke Sauvignon blanc’s eplekjekke syre.

Overganger

Jeg liker overganger, så jeg gråter ikke over at Chèvresesongen snart er over, jeg gleder meg over alle de andre gode ostene som finnes. Det som i tillegg er det fantastiske er at når ny Chèvresesong starter er dagene blitt lenger og det er vår i sikte; som er en sann lise for en som ikke er noe vintermenneske.

Men du har ennå muligheten til å sikre deg litt Knuden i en eller annen form, men da må du innom en ostespesial. Det er jo en hyggelig tur i seg selv og noe vi burde gjøre oftere. God lørdag!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.