Duggurd

Ja, i disse Aasenske jubileumstider; duggurd betyr mellommåltid. Skal på ingen måte påstå at ordet står i Ordbog over det norske Folkesprog, det har jeg ikke sjekket. Men det burde i hvert fall stå der om så ikke faktisk er tilfellet.

Nok om det.

Duggurd er også en butikk i Bærum, på Øverland gård, og jeg har nevnt det før. Organisert som et samvirkelag hvor du kan melde deg inn. Men som i samvirkelag flest trenger du ikke være medlem for å handle. Ikke at et medlemskap vil ruinere deg, 400 kroner for familie og 250 for enkeltperson, og det er det. Gir deg noen prisfordeler og muligens fortrinn ellers underveis.

Det som er det flotte med Duggurd er at her får du ekte gårdsprodukter fra til dels veldig små leverandører. Ofte også for små til å være på Bondens marked. Det skal helst være økologisk og osten skal være upasteursert. En butikk etter mitt hjerte.

Her får jeg tilgang til små osteprodusenter jeg ellers sliter med å finne. Men de flittige folkene bak leter fram leverandører. Drar på tur og enter hkem produkter. Slik fikk jeg smake Mugnetind fra Nørrestogo skigard, kanskje et nytt norsk Chèvre-eventyr? I så fall fra Valdres denne gangen. Vi får se. Vi tåler to. Til helgen gleder jeg meg til forhåpentligvis å få smake Rundemellen fra samme mikroysteri. Jada, en fjelltopp det også. Vet ikke hva det er med gardsoster og fjelltopper.

Ikke viste jeg at det er et annet lite gardsysteri i Valdres også, i Vestre Slidre som heter Vikabråten. Litt ut på sensommeren kommer det et stykke Presset ost fra Vikabråten. En fastost, nok litt hollandsk over den, av melk fra fire kyr. Man kan faktisk få ystet litt ost av melk fra fire kyr. Og sommeren tilbringer begge på hver sine setrer.

Men Duggurd har ikke bare ost. Mye annet også fra små leverandører. Tørkete reinsdyrhjerter om du skulle trenge det. Vet aldri. Grønnsaker, bær og bærprodukter. Egg og høner. Noe finner du nok flere steder, noe finner du bare der; så som oksen Anton. han er imidlertid død nå. Dessuten er Øverland gård et fantastisk sted i seg selv.

Den holder ikke plagsomt lenge åpent denne butikken. Bare lørdag og søndag fra kl. 10 til 15. Desto bedre grunn til å ta turen for ekte varer og litt inspirasjon. Hyggelige er de også, de som står bak.

2 thoughts on “Duggurd

  1. Og mer enn dobbelt så dyrt som Tidsporten…

    Jeg vil helst kjøpe norske råvarer, men kr. 175,- for en smørpakke????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.