Det er det det ble!

Det er varmt i Oslo nå, men vi hadde en fin tur til Majorstuen. Spiste is på majorstutrappen og så på folkelivet og stakk innom Fromagerie for litt ost. Som tidligere tilkjennegjort, geitost. Den er som kjent best nå.

Valençay, denne osten som Napoleon kuttet toppen av i ren frustrasjon fordi den lignet en pyramide. Han var på vei hjem etter et forholdsvis mislykket felttog. Og slik er den blitt.

Valençay
Askebelagt og god som den er, men også grillet på en skive brød.

Dernest ble det ikke Knudenost i dag slik jeg skrev om, men Chabichou du Poitou, AOC og fra Loire den også. Begge upasteuriserte. Har spist mye Knudenost i det siste så jeg trengte vel en avveksling. Hyggelig passiar også. Det synes jeg er flott. Men jeg håper du har kjøpt eller kjøper en Knudenost eller to, verd å smake. Viktig å ta vare på våre egne tradisjoner også. Vi har masse geiter, og Aurenes viser at det går an å lage god chèvre her i landet også. Virkelig i verdensklasse.

Så får vi se da, en tur innom Åpent Bakeri i morgen tidlig, så er vel pinsen sikret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.