Der hvor solen skinner ennå

Ute siler regnet ned. Slik som det av og til (ofte) gjør på Vestlandet en vindstille dag. Det er til å bli sånn passe deppa av, spesielt vi som har et hus vi hadde som sommerprosjekt å male.

Du er kanskje på ferie, eller skal. Dersom du skal til solen så er det tydeligvis Nord-Norge som er plassen å dra. De lager ost der også.

Fikk slik hyggelig mail i dag om at Straumbotn gård sender et stykke Blå Vägen i posten. Så er du nå på vei nordover Helgelandskysten så kan det være noe å tenke på å ta en avstikker innom Straumbotn gård utenfor Mo i Rana. Der har de masse ost, du kan bo der en natt eller mange. I tillegg til osten så lager de også iskrem. Så er det en ordentlig gård da, med sikkert en masse aktiviteter. Osten Blå Vägen som de lager er nominert til kåringen Det Norske Måltid. Da tenker jeg at det bør jeg smake. Kan være noe for deg også. Ikke tilgjengelig i Oslo, så da måtte jeg få den med posten.

Er du på vei sørover der hvor styggeværet bor kan du forlenge reisen med et stopp på Skånaliseter Gårdsysteri ved Rørvik. Tror ikke du kan overnatte der, men de har både gårdsbutikk og gårdsrestaurant så det er fullt mulig å kose seg en stund. Mens i Straumbotn er kumelk som gjelder, er det geitemelk på Skånaliseter. Fin avvelskling det.

Er du likevel på nordgående så kan Kjerringøy gård være et alternativ. Da er vi litt lenger nord igjen, kjerringøy er vel kjent nok. De har en ost som heter Rød Kjerringøy. Har prøvt å komme i kontakt med dem, uten å lykkes. Men på hjemmesidene ser det greit ut med bakeri, kafé, ost og vinsmaking med mer. De inviterer sogar til økologisk lunsj.

Så på vei nordover eller sørover langs E6 har du tre gårdsysterier du kan besøke. Med litt godt brød og noe god drikke kan det bli hyggelige små raster på veien det. Opplev noe av det autentiske langs veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.