Den posten, den posten.

Jeg har bestemt meg for ikke å tvære så mye med det. Men det blir ganske håpløst hvis det skal være så vanskelig. Nå er det andre gangen jeg har fått sendt ost fra Straumbotn gård og begge gangene har det gått galt. Første gangen innrømmet posten at det hadde gått galt, for da lå lappen som skulle ha vært i min postkasse fremdeles på pakken. Da visste jeg imidlertid at den var sendt så jeg kunne etterlyse den.

Denne gangen har altså osten ligget i 16 dager på postkontoret på Spar Tåsen. Jeg vet ikke hva som har skjedd med hentelappen, men i min postkasse har den ikke vært. Jeg har ost ganske langt fremme i hjernebarken så det går meg ikke hus forbi.

De tilbød seg å returnere osten, men det er jo ikke Straumbotn som har gjort noe galt, det er vesenet. Det heter ikke det lenger, de bare oppfører seg slik.

Nå er det ikke slik at det er postkontoret på Spar Tåsen som har gjort noe galt, det er en eller annen distribusjonsenhet eller noe i den retning. Men pakken var merket med ost og kom fra en gård, men det er nok for mye forlangt at noen skulle ha lagt sammen to og to.

Så der lå den i en hylle, i godt og vel 20 grader og «modnet».

Blå Vägen fra Straumbotn gård.
Blå Vägen fra Straumbotn gård.
Den greide nok også å opparbeide seg litt ekstra mugg av den ikke helt ønskete sorten. Nå er det riktignok en robust ost så den tåler nok det, men er nok litt mer moden og kanskje litt tørrere enn jeg husker den. Ikke like frisk i fargen på utsiden heller. Ja, ja.

Sist var selve ostemassen i større grad tofarget. Bildet er av forrige ost. Gul ytterst med en hvitere kjerne. Nå var det hvitt bare absolutt helt innerst. Det kan selvsagt ha helt andre årsaker. Det verste i denne saken er vel at jeg ikke har hatt kontroll. Ville heller hatt den i kjøleskapet enn i den hyllen hvor den lå.

Min sønn har for så vidt godkjent den, det er han som er blåmuggosteksperten i huset.

Til sammenligning bestilte jeg noe fra Apple her i forrige uke, der kom det hentelapp i postkassen idag. Da hadde riktignok jeg allerede hentet den i går, men det var fordi jeg bestilte på nettet og da hadde de alle mine opplysninger så den sendte meldinger underveis. Det er vel en slags iboende dævelskap det da, det som kan bli noen noen dager forinket uten å ta skade kommer fram uten problemer, mens det går galt når noe bør komme fram i tide.

Postordesalg av ost i Norge er tydeligvis en risikosport. Så vanskelig kan det dog ikke være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.