Dagens innkjøp!

Jeg hadde i grunnen en liten plan som det ser ut som ryker før den er ferdigtenkt. Men det får så være. Siden jeg likevel var i traktene i dag tok jeg turen innom Flaneur food for å myse litt i ostediken. Det resulterte selvsagt i noen oster. Skulle nå bare mangle.

Ut på tur

Hareid sett fra Melshornet
Hareid sett fra Melshornet

Planen var at på tur til Sunnmøre. Ja, de ler litt av oss der oppe fordi vi skal til Sunnmøre når vi kommer oppover. Vi skal altså til bestemor på Hareid.

Tanken bak noen gode oster var å ta turen innom bakeriet i Lom for noe tilsvarende godt brød. Men da glemte jeg at min kone har et aldri så lite selvpålagt mystery shopper oppdrag på Dombås eller deromkring. Det må nok tas på oppovervei. Så da gikk planen min i vasken. Hun coacher nemlig selvstendig næringsdrivende i en oppstartfase, det er hun skitgod på. Bare nevner det. Så altså i den anledning.

Da blir det nok Bakeriet i Lom på tilbaketuren, men da uten ost, for den er oppspist, garantert. Det finnes imidlertid Brimi sæter, vi får se.

Piknik

Tilbake til disse ostene, et godt stykke Guyère Alpage, litt Tomme de Savoie og en litt modnet Chèvre (bombe!). Veldig «med godt brød»-oster alle tre. Jada, vi kan starte dagen ned i veien hos Åpent bakeri og ta med god niste med en liten piknik oppi dalom. Litt spansk skinke i tillegg og dagen er fullkommen. Enkel sjel, jeg. I hvert fall på det området. Det handler om å nyte livet, det er ikke verre enn det. Det er så mye godt der ute, og da må vi ta for ass av det. Skal ikke si at livet er for kort, for jeg har meninger om livet og slikt. Men uansett gode smaker er viktig.

Hørte på Bent Stiansen i går, han kokkelerte litt på TV2 Tour de France. På Statholdergården skal det (selvsagt) både være flott og smake godt. Hjemme trenger det bare smake godt. Jeg er ikke så god på dandering og slikt, men desto mer opptatt av smak, så jeg har naturlig nok sansen for den filosofien.

Så om været tillater det så blir det en piknik med brød, ost og skinke et sted på veien.

Å drikke til

For vår del blir det kaffe eller en god kopp te. Ellers vil jeg si nobel hvitvin på Chardonnay-druen. Burgund eller Jura tenker jeg. Men ikke når du er ute og kjører bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.