Cottage Cheese – en Amerikansk oppfinnelse!

At Cottage cheese var amerikansk, det visste du kanskje ikke? Vel jeg er ikke sikker på om det er helt sant, men faktum er at Cottage cheese kom til Norge fra Amerika rett etter krigen. Skal ikke flåse med å si at det var del av Marshallhjelpen, men den kom i hvert fall kanskje som et resultat av, og i en tid med, stor amerikansk påvirkning. Verdt å merke seg at den kom ikke til Danmark før på 1960-tallet.

Så er det nok tvilsomt at det er en amerikansk oppfinnelse. Amerika, det vil da si USA, er med unntak av indianerene som er de opprinnelige amerikanerne, befolket av alle slags folk fra de forskjelligste steder i verden, men i utgangspunktet av veldig mange forskjellige europeere. Det var nok disse immigrantene som bygget landet. Og de brakte med seg tradisjonen med å lage en ferskost. det hadde vi nemlig gjort her lenge, en slags surmelksost.

Det er da generelt akseptert at den først osten som ystet i Amerika var ferskost, a la Cottage cheese. Navnet fikk den fordi den ble ystet i små hytter og fjøs. Da var vel «cottage» bedre enn «barn» (fjøs).

Cottage cheese er blitt et populært produkt i mange kretser enten det er lavkarbo, litt lite fett kanskje, eller kroppsbyggere. Jeg spiser det av og til som en lite kveldssnack blandet med litt jordbærsyltetøy. Nøtter, flytende honning går også veldig bra.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.