Constant Bliss er død

Det ble ikke noen smaking mellom Constant Bliss og Chaource. Synd. Men Jasper Hill har sluttet å tilvirke den. De satser på Weybridge fra Scholten Family Farm i Weybridge i stedet. Også det i Vermont. Så hadde det gått an å smake den da, men det ble for sent. Så vi får eventuelt ta det igjen i januar.

Det dette viser er at selv i et så stort og folkerikt land som USA så er det ikke plass til to etter sigende ganske like oster. Nå har de ikke noe europeisk nivå på ostespisingen, så på denne siden av havet ville det har vært plass til begge. Uten tvil. Og noen til.

Men slik er det. Hadde gledet meg til dette. Constant Bliss er død.

I mellomtiden har jeg veldig mye ost liggende som jeg skal smake meg gjennom fremover, samt at Gutta har fått inn Roccaverano, en italiensk hvit geitost. Den må jeg få kommet meg innom og hentet.

Så lyset i går kveld med Geitost fra Ommang Søndre. Aldri hørt om den, og så dukker den opp på et stand på Matstreif. Ikke deres egen stand, men Debio eller deromkring. Helt i utkanten av området. Var nok forutbestemt at jeg skulle finne den. Får være litt overtroisk. Smakte den mot Nylagra Kvit Undredal. Den er lagret ca to måneder, og da er det ikke tvil om at geitosten fra Ommag Søndre er vesentlig mer typete selv om den har en måneds tid kortere modning. En måneds modning for an fast ost er veldig kort. Mon tro hvordan det blir med lengre modning? Får finne ut av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.