Blå Kjerringøy og Lisleby Porter

Blå Kjerringøy har du hørt om. Men ikke Lisleby Porter? Det er vel så. Det er fra Kokken Krogh sitt hjemmebryggeri.

Han kom til meg før jul faktisk, med en Special Porter og lurte på om jeg kunne smake den til litt ost. Det har jeg gjort. Jeg er ingen stor ølkonsument. Men jeg må innrømme at hjemmebrygget øl holder høy kvalitet etter hvert. Langt fra det som ble drukket på begynnelsen 70-tallet da jeg gikk på videregående. Det var faktisk så dårlig at jeg tror jeg holdt meg unna etter første gangen. Nå er det nye tider. Vel nok om det.
Øl og ost

Øl og blåmugg

Mørkt øl har gjerne litt sødme, så jeg tenkte det ville fungere bra til en blåmuggost. Blå Kjerringøy. Ikke noe mer vitenskap bak det enn at jeg hadde en liggende og jeg tenkte det ville være en bra anledning.

Ølet var godt og osten var god. Men det var vel ingen «match in heaven». Ikke slik at det ikke gikk an, men perfekt var det ikke.

Kanskje hadde en halvfast rødkittost vært bedre. Vi skal nå ha en smaking av norske gardsoster og norske håndverksøl 23. april, så da er det rikelig anledning til å teste ut forskjellige kombinasjoner. Kanskje Le Petit Sornin, den er vasket i øl. Vel, det får vi ikke vite i denne omgangen.

Hva er best – vin eller øl?

Noen hevder at øl går mye bedre til ost enn vin. Eller er lettere å kombinere med ost. Det kan så være. Ut over det, så tror jeg det har med smak og behag å gjøre. Er du øldrikker så synes du at øl er det beste følget til ost, og er du en vindrikker som meg, så synes vi begge to at vin er best til ost. Men ikke all vin til all ost. Kanskje du må vite litt mer om både vinen og osten for å kombinere på best mulig måte enn hva som er tilfellet med øl. Skjønt, jeg vet ikke.

Del ostekunnskapen med andre!

2 thoughts on “Blå Kjerringøy og Lisleby Porter

  1. Prøv ein dobbel IPA til ein kraftig blåmuggost. Grim & Gryt Økobryggeri var med på ein øl- og ostekveld i lag med Tingvollost på det strålande Storfjord Hotel i slutten av februar og fann mange fine kombinasjonar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.