OSTEPERLER®

Viet til oster av rå melk

Skip to content
  • Hjem
  • Ost
    • Franske oster
      • Hvitmuggoster
      • Les Fromages de Chèvre
      • Kittmodnede oster
      • Myke oster
      • Halvfaste oster
      • Faste oster
      • Blåmuggoster
    • Norske oster
      • Myke
      • Geit
      • Halvfaste
      • Faste
      • Kittmodnet
      • Blå
    • Italienske oster
    • Sveitsiske oster
    • Britiske oster
      • Tradisjonelle
      • Den nye vinen
    • Amerikanske oster
    • Spanske oster
    • Andre oster
  • Academy of Cheese
    • Academy of Cheese – Level 1
  • OSTESKOLEN
    • Ostekurs våren 2021
    • Interne ostekurs
    • Lunch and learn
    • Videokurs
    • Ordliste
    • ABC
      • Ost og Vin
      • Perfekte kombinasjoner
      • Hvor mye ost?
      • Tilbehør
      • Ostefamiliene
        • Ferskost
        • Hvitmuggoster
        • Kittmodnede oster
        • Chèvre
        • Blåmuggoster
        • Halvfaste oster
        • Faste oster
        • Harde oster
  • Mine tjenester
    • Kundearrangementer
    • Sosialt arrangement for de ansatte
  • Reiser
    • Adresser
      • Furet værbitt!
      • La France!
      • Tally ho!
      • Hola
      • Over there!
      • På hjørnet!
    • På tur
      • California cheese trail
      • Osterute i Savoie
      • Osterute i Haute-Savoie
    • Gylne øyeblikk
  • Om
    • Ego
    • Om OSTEPERLER®
    • Skryteside
    • Kontakt
  • Handleriet
  • Norsk Bokmål
  • English

Handlekurv

Handlekurven din er tom.

Tilbake til butikken

Del ostekunnskapen med andre!

VELKOMMEN

Ha! En ostebutikk!!

Jeg heter Jan Peter Aursnes og er OsteEvangelist på evig jakt etter gode oster av rå melk som du kan lese om her på osteperler.no, Appetitt og noen andre steder. Dømmer i ostemesterskap fra tid til annen. Holder kurs, smakinger og foredrag – korte og lange. Academy of Cheese Member og training partner, dvs holder kurs i Norge og Norden. Tar også konsulent-oppdrag.

Les mer..

Ikke nøl med å ta kontakt ved å bruke skjemaet HER eller ta en telefon; 95960077 hvis det er noe du lurer på eller ønsker å diskutere.

 

osteperler

FANTASTISK OSTEBOK!

mine osteperler

VINTEREN ER HER, DET ER MØRKT OG TID FOR Å LÆRE NOE MER OM OST?

Ost er varmende. Tenk å krølle seg opp i sofaen og lese om spennende oster, gode smaker og dufter og morsomme historier, samt drømme seg til noen av adressene du finner i boken.

Eller kjenner du noen noen som burde det? Da er uansett «Mine osteperler» svaret.

Ønsker du et signert eksemplar må du legge inn en bestilling ved å klikke under.

Ønsker du å bestille? Klikk her!

Ellers er det bare å gå innom nærmeste ostespesial, bokhandel,  eller bestille på en av nettbokhandlene.

Følgende spesialbutikker har boken inne: Helmersen delikatesser i Tromsø, Vinbanken på Sætermoen, Colonialen Fetevarer i Bergen, Fat og Fe i Sandefjord, Gutta på Haugen, Ost & Sånt, Frogner Special i Oslo, samt gardsbutikken til Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland. Anbefaler deg å handle hos de nevnte.

Ønsker du å selge boken? Ta kontakt.

Dette er en bok om gode oster og litt til som du kanskje ikke visste om!

 

OSTEPERLERS nyhetsbrev

Meld deg på OSTEPERLERs nyhetsbrev for osteinteresserte folk!



KURSKALENDER

Den mørke tiden er tid for ost og kos (og litt læring også kanskje?) Følgende ostekurs går. Vi tar behørige koronahensyn. Meld deg på!

Hver torsdag kl 20.00 «Tune in» på Facebook.com/osteperler og få med deg ukens direktesmaking. Hver uke kan du bli litt osteklokere. Aldeles gratis.

6. februar 2021 – Academy of Cheese, Level 1, Associate. I Oslo, du trenger altså ikke reise til London for å delta.   Hele dagen fra 9 – 18. Påmelding her.

Blåmuggoster i mitt hjerte. Fredag 12. mars kl 19.00 i Brageveien 1A, Oslo.

23. januar 2021 kl. 19.00 Ostekurs hos Matkurs.no på Rodeløkka. For påmelding gå hit.

Ost og rødvin. Torsdag 25. februar 2021 kl 19.00 i Brageveien 1A, Oslo  Ost og rødvin, tenk det. Salte kjeks også kanskje?  Les mer!

27. februar 2021 kl. 19.00 Ostekurs hos Matkurs.no på Rodeløkka. For påmelding gå hit.

 

PODCAST MED OSTEPERLER

Hør på podcasten med meg, der vi snakker løst og fast om ost!

Radio Metro Matvrak – Ost med Jan Peter

PÅ BORDET

Quader di Bufala. En pasteurisert bøffelmelksost fra Lombardia i Italia. Håndverksost ystet av hel bøffelmelk. Osten har vasket skorpe (rødkitt) med farge mot hasselnøtt. Smak kan minne noe om ridderost, men er mildere i smaken. Halvmyk med noe små hull. Behagelig. Noe melkesødme kombinert med en viss syrlighet. Forholdsvis fersk, modnes minimum 30 dager, men heller ikke nødvendigvis så mye lenger. Prøv dem med litt appelsinmarmelade. Fra Gutta på Haugen.

Å drikke til: En fruktig hvitvin eller en lys lager.

 

OSTEPERLER PÅ YOUTUBE

MITT LIVSMOTTO

On ne peut pas acheter le bonheur. On peut cependant acheter du fromage et c’est presque pareil.

FØLG MEG PÅ TWITTER

Mine tvitringer

Gårds- og håndverksysterier

  • Almnäs Bruk (S)
  • Avdem gardsysteri
  • Brimi sæter
  • Derinngarden
  • Fen Farm Dairy (UK)
  • Grindal Ysteri
  • Hitra gårdsmat
  • Munkeby
  • Oviken Ost (S)
  • Øverli gård
  • Rueslåtten ysteri
  • Soldattorpets mejeri (S)
  • Svedjan Ost (S)
  • Tingvollost
  • Undredal stølsysteri
  • Voll ysteri

Nyttige nettsteder

  • A year in Fromage
  • Academy of Cheese
  • Appetitt
  • Bondens marked
  • Cheese Connoisseur
  • Domaines and Terroirs
  • Farm Cheese Awards
  • Fattoria Ma' Falda
  • Fromagerie – Majorstuen
  • Gutta på Haugen
  • Heia Mat
  • Norske Vinklubbers Forbund
  • Oldways Cheese Coalition
  • Osteløypa
  • Ostesnak (DK)
  • Smak
  • Store Norske Leksikon
  • The Good Life France

History

Stikkord

alpeost Avdem beaufort blåmuggost blåost brie Britisk ost Camembert Cheddar Cheese Cheese & You chevre Edamer emmentaler engelsk ost Fjelldronning fransk geitost fransk ost Gutta på Haugen hvit geitost Italiensk ost Juleost juleoster Knudenost Mathallen Matstreif morbier Mor Åse munkeby norsk ost oppskrift ost osteperler ostetoll ost og vin Ost og øl roquefort Rueslåtten sauemelksost SmaksPerler Stilton sveitsisk ost tilbehør til ost trappistøl upasteurisert ost

Instagram

osteperler

Noen i Oslo som har skotske oster inne? (Ut over I Noen i Oslo som har skotske oster inne? (Ut over Isle of Mull). Si i så fall i fra. #osteperler #burnsnight
Dette er min sko. This is my shoe! Pax nesten 3 mn Dette er min sko. This is my shoe! Pax nesten 3 mnd. Pax almost 3 months old. Playfull and naughty
Load More... Følg meg på Instagram

Profilfoto Jan Peter Aursnes - osteperlerJ Peter Aursnes is a Cheese Evangelist and Turophile, cheering raw milk cheese. Tastes and assesses a lot of cheeses and writes about some of them here and elsewhere. Advisor and consultant. Courses and guided cheese tastings. Appears as cheese judge whenever invited. Member of the Academy of Cheese. Member of the Guild of Cheese Graders. Cheese category editor at Store Norske Leksikon. Published author. Oslo based.

OSTEPERLER® is a registered trade mark for OSTEPERLER AS.

Copyright © 2011 – 2021 OSTEPERLER AS, Borgestadveien 23A, 0875 OSLO, Norway.
Org.nr. 920935125 MVA  T: +4795960077                E-mail: mail(at)osteperler.no

This work is licensed under a Creative Commons Attribution- NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. The articles on this site may be downloaded and shared with others as long as they are credited OSTEPERLER.NO, but they cannot be changed in any way or used commercially.

Regarding pictures from OSTEPERLER®, they cannot be used without prior consent from the Copyright © holder, whose name shall be credited in connection with the picture. All rights to pictures on this site belong to OSTEPERLER AS unless otherwise stated.

 

ANNET LESBART

Listeria Ost er ost? Ostekurs Charcuterie Digestif

OTHER READABLE STUFF

Listeria Cheese is Cheese? Charcuterie Digestif

  • Personvern
  • Data Protection

Creative Commons License

Copyright © OSTEPERLER AS