Banner jeg i kirken, nå?

Er det nå jeg skal banne litt i kirken? Det er tross alt søndag i dag. Designet er flott. Tiltaket og markedsføringen likeså. Kreativteten også. Men er det nok? Etter min mening så er det ikke det. Produktet holder ikke. Jeg hadde forventet mer.

Jeg har ikke smakt alle variantene, faktisk bare to. Go nuts og overtrukket Kraftkar blåskimmelost. Mørk sjokolade med nøtter er ikke spesielt særegent. Det er det veldig mange som lager. Og bedre.

Min og min kones assosiasjon går til smeltet kokesjokolade. Med nøtter. Kokesjokolade er bra det fordi det er mer kakao i den enn i mye annen sjokolade. Men det er fremdeles kokesjokolade. Og særlig rafinert er det ikke. Når det gjelder Go nuts har Fjordnær litt å gå på smaksmessig, synes jeg. Utførelsen var veldig bra. Litt uryddig oppknekte plater. Dette var det som gjorde at jeg kjøpte første gangen.

En liten bit Kraftkar overtrukket med sjokolade er en glimrende idé. Skal ikke si det ikke finnes tilsvarende, men vanlig er det ikke. Salt og søtt. I utgangspunktet alltid fascinerende. Men i dette tilfellet greier ikke sjokoladen å matche osten, rett og slett. Osten heter ikke Kraftkar for ingen ting. Her må det jobbes med balansen. Kanskje er det så enkelt at det er litt mindre ost og litt mer sjokolade? Eller en mildere ost for den saks skyld. I min verden handler smak mye om balanse, og i hvert fall der to eller flere smaker settes sammen.

Jeg synes nok at de har en vei å gå. Det er ikke noe galt i det. Så er dette ennå en ung bedrift som har startet ut veldig bra og som bør jobbe med perfeksjoneringen, finslipingen. Unikheten. Min første lille befatning med Fjordnær må jeg nok betegne som skuffende. Jeg hadde ventet litt mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.