Bakte dadler med Kraftkar og bacon

Nå når julen nærmere seg og ferske dadler begynner å komme i butikken, så anbefaler jeg denne lille fingermatretten av bakte dadler med Kraftkar og bacon. Kraftkar er en flott ost, og burde være rimelig bra tilgjengelig i mesteparten av landet. Her får vi både salt og søtt. Smaker fantastisk godt dette her. Antallet må du tilpasse i forhold til bruksområdet. Men én per person blir bare å erte folk.

Dette trenger du

Et passe antal ferske dadler (Jeg synes de beste er fra Jeriko)
Kraftkar
Mandler, du trenger en mandel per daddel
Tørrsaltete, tynne baconskiver
Tannpirkere (Husk at de må være uten fluorsmak)
Bakepapir
Til 20 dadler trenger du ca 250 g ost, men ha litt i reserve!!

..og slik gjør du det

Det skal være høy varme i ovnen, 250 grader.

Skolde mandlene ved å legge dem i i kokende vann, ta av skallet.

Gjør et snitt på langs i hver daddel og ta ut steinen. Skulle det være en hinne på blåmuggosten, så skjær bort den. Ha den så i en bolle og rør rundt til den blir en forholdsvis glatt masse.

Ta en teskjes mengde med ost, en mandel og bruk fingrene til å legge osten rundt mandelen slik at det blir ost med mandel inni. Gjør dette med alle mandlene. Deretter putter du en mandel inn i hver daddel. Blir som en stuffing dette.

Surr en baconskive rundt hver daddel og fest med en tannpirker. Plasser det hele på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 8-10 minutter, litt avhengig av ovnen din. Følg med. Når osten bobler og baconet ser passe ferdigstekt ut så er det på tide å ta ut maten. Viktig med godt bacon her slik at ikke alt blir bare kokt på grunn av mye innsprøytet saltvann i baconet.

Om du synes Kraftkar blir for kraftig, så bruk hva du oppfatter som en mildere blåmuggost.

Serveres varmt.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.