Bakt Mont d’Or med hvitløk

Det er tiden for denne fantastiske osten Mont d’Or. Personlig foretrekker jeg den franske varianten Vacherin du Haut-Doubs som er upasteurisert, men ikke et vondt ord sagt om den sveitsisk varianten, funker som bare det den også.

Det er på ingen måte uvanlig å lune denne osten og spise den med skje og godt brød til. Det handler denne oppskriften om også, i all sin enkelhet. Men med en liten twist.

Mont d'Or med hvitløk og hvitvin
Mont d’Or med hvitløk og hvitvin

Så, dette trenger du

En hel Mont d’Or, av fransk eller sveitsisk type.
Ett fedd hvitløk
Ca. 0,5 dl tørr hvitvin
Litt aluminiumsfolie

..og slik gjør du det

Forvarm ovnen til 175 grader C. La osten ligge i treboksen, men fjern all plast og slike ting som måtte være rundt. Rensk hvitløkskløften og skjær den i løvtynne skiver. Sett osten på stykket med aluminiumsfolie og brett kantene opp, men toppen skal være åpen. Lag noen snitt i toppen av osteskorpen og stikk hvitløksskivene ned i hullene. Hell deretter hvitvinen over osten. Sett osten inn i ovnen og la den bake i ca 25 minutter. Se til den under veis.

Ta den ut, skjær bort skorpen på toppen og spis med skje og godt brød. Dyppe gjerne brødet i osten.

Voila!

Å drikke til

En god hvitvin, helst av Chardonnay-druen. Dynk helst osten med sammen vinen som du har i glasset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.