Alternative juleoster II

Jeg skrev om Stichelton og at de av dere som skal til London må benytte anledningen og kjøpe med litt. Har sjekket opp og fakta er at den er på vei inn til Fromagerie på Majorstuen i Oslo. Reis nå for all del til London, mange andre gode grunner til å reise dit. Og er du På Fromagerie kan du alltids handle med litt andre gode oster samt pinnekjøtt fra Johs. Jacobsen i Volda. Urøkt, selvsagt. Slik det skal være.

Så slik er det, ville bare nevne det. Stichelton er som tidligere nevnt her en blåost fra Nottinghamshire i England, fra beste Stilton område, men altså upasteurisert og håndlaget. Dette blir litt på samme måte som Super-Toscanere, viner som ikke er laget etter gjeldende regler og dermed blir klassifisert som bordvin. Men de representerer noe av det beste du kan få uti vin fra Toscana. Samme altså med Stichelton, fra Stiltonområdet, men av upasteurisert melk og dermed blir man the odd man out; heldigvis at noen gjør slikt. I dette tilfellet til og med en amerikaner. Underets tid er ennå ikke forbi.

Ikke for det, det lages fantastisk mye god ost i USA, men så vettaskremt de er for det meste er det ikke lov å selge upasteurisert ost før den har vært lagret i 60 dager. Mye godt de går glipp av da. Det var en digresjon, Stichelton er på vei inn til Fromagerie i Oslo. Det var det jeg ville si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.