Alex James

Hørt om Alex James? Jeg må innrømme at det hadde jeg ikke, før i går. Da kom min kone hjem fra London med ost i kofferten, og en av dem var intet mindre enn Alex James No. 5 Goddess Guernsey milk cheese.

Alex James No.5 Goddess
Alex James No.5 Goddess
Skal komme tilbake til osten, men først litt om Alex James.

English musician, songwriter, journalist and cheesemaker

Sett slikt? Og alt dette har gått meg hus forbi. Det er jo unektelig blitt en mote her i landet også at kjendiser og artister, kokker også, noen av dem kan jo gå under gruppen artister, skal ha sin egen vin. Med mer eller oftest mindre hell. Jeg venter i spenning på hvilken norsk artist eller kjendis som finner ut at han/hun skal lage sin egen ost.
Men altså; musician, songwriter, journalist and cheesemaker. Ganske merittert om en skal tro Wikipedia, og det er vel ingen grunn til å mistro det. I tillegg får jeg mild refs av min kone; han er bassist i Blur, og det har ikke jeg hørt om en gang. Musikk etter 60-tallet er ikke min greie tydeligvis. I tillegg til musikken er han matskribent for the Sun, The Sunday Telegraph, The Independent, The Observer, The Times og The Sunday Times og en del flere aviser så vel som magasiner. Say no more. Så da sitter jo jeg ostebloggeren her oppe i steinrøysa og lurer på hva det er han har gjort som jeg ikke har knekket ennå, bortsett fra å være kjent musiker. Kunne også tenkt meg å ha ostespalte i aviser og blader, ikke så mye matspalte, men ostespalte. Tenk på det da, tenk på mangfoldet. Så mye god ost, så mange historier å fortelle. Yess!

Hans ost på mitt bord

Så denne osten endte altså opp på mitt bord som en surprise-ost fra min kone. Jeg sendte selvsagt av gårde en laaang SMS til London over mulige oster å kjøpe om hun tilfeldigvis skulle snuble over dem. Denne Alex James No. 5 Goddess Guernsey milk cheese sto ikke på listen. Desto hyggeligere at den kom i hus.

Cotswolds

Han bor i Cotswolds, pittoresk så det holder. Fantastisk flott og et område verd å besøke. Osten tilvirkes i Somerset. Cotswolds ligger for det meste i Gloucestershire and Oxfordshire, men også litt innom nettopp Somerset og noen andre grevskaper. Somerset er jo kjent for sin ost og Cheddar i særdeleshet, så tradisjonen for ysting på høyt nivå med upasteurisert melk er lang. Og det skal ha, Alex, når han går i gang med å yste ost, så er den upasteurisert. Slik skal det være.

Sa jeg skulle komme tilbake til osten, så det får bli i morgen.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.