Hvitmuggoster

Disse er myke og dekket med et lag hvitmugg. Muggen er gjerne Penicillium Candidum eller Penicillum Camemberti, men også melkesopp brukes. Det er den som gjerne gir en litt matt overflate, samt at den stagger veksten av den tradisjonelle hvitmuggen. Ostene modnes i varierende grad og blir gjerne skarpere ved lagring. Ferske oster har en fast, litt hvitere kjerne, mens modning fører til en mykere ost med blek strågul farge tvers i gjennom. Overmodne oster dufter sterkt av salmiakk og bør ikke spises. Mest kjente eksempler på hvitmuggoster er Brie og Camembert.

Brie de Melun
Brie de Melun
Men oster som Brillat-Savarin, Neufchâtel, Comtesse de Vichy og alle de kjente industri-Briene, hvis navn ikke nevnes på denne bloggen, hører også til her.

Oster med kritthvit muggskorpe er gjerne industrielt fremstillt, mens håndverksoster har en litt mer spettet fargespekter på skorpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.