A Filetta

Hva med litt øyost? A Filetta, Artisan Fromage de Brebis. Det betyr i all enkelthet håndlaget ost av sauemelk. Fra Korsika denne osten, den vakre øya som de ynder å kalle den selv. Det er en veldig god ost, men bare en hake den er pasteurisert. Da skal den også være god for å slippe gjennom nåløyet her, men det gjør den.

A Filetta
En vakker og vill øy masse fjell og et egenrådig folkeslag, til dels i hvert fall. Fjell og daler borger for sauer og geiter, her er det sauer det er snakk om. Som blir til nydelig ost.

En ost vel verd å prøve. Kittmodnet og vasket blekgul skorpe og kjennes lett igjen på at den har et bregneblad som dekorasjon. Den er krympepakket i plast fra ysteriet, men du kjenner fjøslukten likevel; det er et ytterst godt tegn. Vil av enkelte bli betegnet som en stinkeost, og den merkes i kjøleskapet, men det er ingen grunn til å la være å prøve.

På den mykere siden denne osten, du kan godt spise skorpen, men vær oppmerkson på at etter noe tids lagring i kjøleskapet blir den som litt sandete. Kan være ubehagelig å spise, kjennes som sand som knaser mellom tennene. I så fall skjær den bort og nyt resten. Selve osten er off-white med noen få hull her og der.

Best alene eller på godt brød med litt frukt i. Egner seg ellers ypperlig sammen med fikensyltetøy.

Å drikke til? En rødvin fra Languedoc-området, eller en søtlig Muskatellvin. Ellers produserer Korsika vin og det er sjelden feil å matche lokale produkter. Du kan også gjøre som meg, jeg hadde en god kopp Ceylon te med melk.

Velbekomme.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.