Nyttårsostene

Jeg lovet at jeg skulle komme med en osteanbefaling til nyttårsmiddagen. Ble ganske fortørnet i går da jeg så at Aftenposten hadde anbefalt nyttårsmenyer og ingen inneholdt ost. Ikke at det må være fest for at det skal serveres ost, men er det nå først fest så må det serveres ost, synes jeg. Det hører med.

Jeg har funnet tre oster som jeg synes passer godt til i morgen. Av to grummer: Det skal være en smooth overgang til det nye året, samt at alle disse ostene kan du drikke Champagne til. Champagne er mer en litt vulgaritet ved midnattstid. Det er en fantastisk drikke.

Hvis du har anledning, hvorfor ikke arrangere en middag der Champagne har en aktiv del av måltideet. Til forretten og til osten. Da serverer du den gode Champagnen, og så gjemmer du en flaske til nyttårsskiftet.

De tre ostene jeg har plukket ut er: Abondance. En halvfast ost fra Savoi-regionen i Frankrike. Dernest en fastere affære; Beaufort. Fra samme region som Abondance. Nydelig smak, nøtter, melk og honning, bokstavelig talt. Til slutt en myk ost: Chaorce Men myk betyr imidlertid ikke at den mangler personlighet.

Har du litt fikensyltetøy så er det flott. Hvis ikke hjelper det med en daddel og tørket fiken også. To dråper honning gjør seg på fatet. Og så Champagne da.

Ut for å handle i dag!

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.