10 – 12 edsvorne menn.

Kanskje ikke akkurat edsvorne, kan vel ikke si det. Har ikke blandet blod og slikt, men vi møtes altså en gang i måneden i egne lokaler her i Oslo. Vi har en sommerfest i juni og en årsmiddag tidlig i januar. Hjemme hos et medlem, men for årsmiddagen helst med innleid kokk. Vi fikser det imidlertid selv om vi må. Sommerfesten er annerledes, der skal vi fikse det selv. Mange kokekompetente, så ingen fare.

Vi drar på en tur i året. Burgund var det tidligere i høst, Champagne i fjor. Neste års tur diskuteres.

Vi er vinfokusert, i hvert fall på møtene. For en del av oss ellers også, selv om undertegnede nok er mest osteorientert. Det er imidlertid ikke likegyldig hva jeg drikker til osten.

Liker vi en vin så går ordet. Vi har tømt importørers lager før vi, og kommer til å gjøre det igjen. Nå skal jeg ikke gjøre oss viktigere enn vi er, men det finnes altså et nettverk her.

Vi spiser alltid ost på møtene. Har nok ikke alltid vært like opptatt av hva slags oster som spises som hva slags viner som drikkes. Det er i endring. For en som er vel å opptatt av osten som av vinen er det hyggelig å se.

Det medlemmet som har hovedforedraget har også ansvaret for osteinnkjøp. Nå på julemøtet neste uke har vi ekstern foredragsholder. En importør. Da er det blitt min jobb å kjøpe inn ost, og det gjør jeg så gjerne. Foredraget er Piemonte så derfor blir det nok italienske oster som går til rødvin tenker jeg. Pluss litt annet. Så er det julemøte og da blir det også en portvinstår, litt god kaffe og en og annen cubaner for dem som vil det.

Til portvinen tenkte jeg at jeg skulle introdusere disse herrene for Blå Vägen. Jeg tar med et passe stykke av min ost og så får vi se hva de sier. I tillegg blir det vel en tur på Maschmanns tenker jeg. Har ikke vært er ennå, så det er vel en passe anledning for å hilse på.

Poenget mitt er at det finnes noen slike nettverk som vårt rundt omkring. I dagens samfunn med stadig mer støy kan disse nettverkene være viktig og riktig å se nærmere på.

Seth Godin i sin bok Tribes snakker om hvor viktig det er å ha følgere. Aktive følgere, altså en stamme. Bedre med 10 aktive enn 1000 «døde». Det er ikke alltid størrelsen på gruppen jeg snakker med som er så viktig, det er engasjementet deres og ringvirkningene som kommer fra det igjen via deres nettverk som er viktig. Som ringer i vannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.