Parmigianogratinerte bananer med honning og kanel

Denne tror jeg faktisk er fra Brasil. Kan jeg erindre å ha fått det servert på en av mine kaffereiser? Husker ikke. Det er uansett fra Brasil jeg har plukket opp denne oppskriften.

Dette trenger du

Bananer
Parmigiano Reggiano
Helmelk
Smør
Aksiehonning
Kanel
En ildfast form

..og slik gjør du det

Sett stekeovnen på 175 grader. Del så mange bananer du trenger på langs og på tvers om en full lenge blir i lengste laget. La de trekke i melk i ca fem minutter. Legge bananene over på kjøkkenpapir så de får tørke litt. Smør den ildfaste formen med smøret, fordel bananene utover, og dryss med selvrevet Parmigiano Reggiano. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter til osten er smeltet og gylden og du ser at bananene får et brunlig skjær. Ta ut av ovene og fordel på serveringstallerkner. Hell litt Akasiehonning over bananene og dryss til slutt med kanel. Dander med litt godt syltetøy, gjerne av solbær eller stikkelsbær, litt vaniljeis eller noe annet godt du måtte ha for hånden.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen