Camembert med Calvados

Dette er en oppskrift jeg fant i en bok. Oppskriften er skapt av en franskmann som heter Philippe Olivier som drev ostebutikk i Boulogne i Normandie. I dag er det sønnen som driver butikken. Dette blir nok mer som dessert å betrakte.

Dette trenger du..

3 brødskiver hvit loff
2 gode spiseskjeer Calvados
En hel Camembert 200 – 250 gram
En halv valnøtt
Calvados

..og slik gjør du det

Legg valnøtten i litt Calvados slik at den blir godt gjennomtrukket. Sett stekeovnen på 180 grader. Tørr loffskivene i ovnen. Tar ikke så lang tid, en fem ti minutter. Smuldre deretter brødet på en vid og flat tallerken.

Hell Calvadosen i en passe vid bolle. Ta en skarp kniv og skjær forsiktig bort toppen, bunnen og siden av osten. Legg den så i bollen med Calvados, vend og hold på til osten har trukket til seg god med væske.

Legg den så på tallerken med brødsmuler og vend slik at hele osten er dekket. Putt valnøtten på toppen.

Å drikke til

Det mest åpenbare er nok et glass Calvados. Kanskje litt tørr sider fra Normandie? Når det gelder vin så velg en lett og fruktig rødvin. Gjerne Beaujolais. Men det beste er nok med et lite glass Calvados.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen