Buchette de Manon

De var ikke så veldig begeistret, resten av familien, men jeg synes dette er en fin rund samtidig ganske markant geitost. Fra departementet Var som er mer kjent som den Franske Riviera. Ikke Provence, det ligger lenger bak.

Buchette de Manon

Ser ut som en litt tykk spiker, ligger på en tynn treplate og har en dekorativ Timian-kvist. Hvit men blek-gul spettet myk skorpe, hvor det hvite er svak muggdannelse.

Dette er en mykost, men ikke samme konsistens som andre hvite myke geitoster særlig fra Loire. Denne har en jevn konsistens, mer slik som Brie eller Camembert, men litt fastere. Denne renner ikke av gårde etter litt tid på kjøkkenbenken.

Å drikke til? En hvitvin passer alltid, men også en lett og fruktig rød syd-Rhône.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen